Vacature en stage

VACATURE ASSISTENT GROEPSBEGELEIDER

Over de functie

Wij zijn op zoek naar een assistent groepsbegeleider voor onze jeugdigen voor minimaal één vast weekend per maand (ongeveer 11 per jaar),  één zaterdag en tijdens schoolvakanties.

Je ondersteunt de groepsbegeleider tijdens het begeleiden van de jeugdigen door hen te stimuleren en activeren, zodat ze met plezier werken aan hun leerdoelen volgens relevante methodieken die verweven zijn in met name gezins-, boerderij- en buitenactiviteiten. Daarbij heb je bij een aantal activiteiten een belangrijke voorbeeldfunctie door (eerst) zelf aan de activiteiten mee te werken.

Je bent met ondersteuning van de groepsbegeleider het aanspreekpunt voor de jeugdige maar ook voor ouders/verzorgers van het kind. Je draait mee in de dagelijkse structuur en helpt mee in de huishoudelijke taken, verzorging van de dieren en de sociale contacten. Het is een vereiste dat je houdt van het buitenleven en omgang met dieren, dit staat mede centraal tijdens de begeleiding van de jeugdigen.

Wat breng je mee

– Je beschikt minimaal over een afgeronde opleiding; zoals op MBO-3 Begeleider maatschappelijke zorg, (bezig met) mbo-4 Sociaal pedagogisch begeleider of volgt de opleiding  HBO Social work of pedagogiek (nog zonder mbo-jeugdzorgervaring).

-Je denkt in oplossingen en mogelijkheden en hebt een positieve houding naar jeugdigen, ouders/verzorgers en collega’s.

– Je hebt bij voorkeur al praktijkervaring in het werken met kinderen met gedragsproblemen;

– Je straalt natuurlijk overwicht uit;

– Je hebt affiniteit met de doelgroep, de boerderij-activiteiten en omgang met dieren (vereiste);

– Je hebt geen 9 tot 17 mentaliteit en geen bezwaar om in het weekend te werken;

– Je bent bewegingsvaardig (begeleiding/boerderij-activiteiten kan soms fysiek inspannend zijn);

– Je bent in het bezit van een rijbewijs B (pré).

 Wij bieden

  • Een gezellig, enthousiast en leergierig team binnen een laagdrempelige organisatie
  • Tijdelijk contract, de uren in overleg. Minimaal 1 weekend van vrijdag tot en met zondag (zonder slaapdiensten) en een tweede weekend met 1 of 2 dagen ;
  • Betaling conform de CAO Sociaal Werk.
  • De mogelijkheid voor het volgen van casuïstiek en cursussen.

Spreekt deze vacature je aan? Stuur dan je motivatiebrief en cv naar [email protected].

Afhankelijk van brief en CV selecteren we kandidaten voor een sollicitatiegesprek. Bij een positief besluit moet voorafgaande aan de start een verklaring omtrent goed gedrag worden overlegd.

 

STAGE

Jaarlijks komen stagiairs zowel vanuit het binnen- als buitenland naar de Hamster Mieden voor een stageperiode. Het doel van de stage is om zoveel mogelijk praktijkervaring op te doen door mee te draaien op het bedrijf. De stageperiode kan een paar weken zijn, maar ook een jaar is mogelijk.

Ook kinderen die een speciaal voortgezet onderwijstraject volgen, kunnen stage lopen. Er is voor elk niveau een mogelijkheid. Ook maatschappelijke stage is mogelijk.

Stageplaatsen HBO : 2

HBO Pedagogiek : 1 (afstudeerfase)
HBO Social Work Jeugd : 1 (afstudeerfase)

Start stage: september 2024 of februari 2025.

Globaal Beeld van de stageactiviteiten:
Tijdens de begeleiding van de kinderen werk je aan hun leerdoelen volgens relevante methodieken die verweven zijn in gezins- en boerderij-activiteiten. Daarbij heb je bij een aantal activiteiten een belangrijke voorbeeldfunctie door (eerst) zelf aan de activiteiten mee te werken. Bij de begeleiding hoort ook bijv. het opstellen van een zorgplan, het schrijven van rapportages, een tussen- en eindevaluatie. Ook werk je mee aan de algemene dagelijkse begeleiding, verzorging van kinderen en huishoudelijke activiteiten.

Profiel van de Stagiair (hij/zij)
– Je hebt kennis en inzicht in relevante methodieken in relatie tot onze doelgroep en mogelijk al praktijkervaring in het werken met kinderen met gedragsproblemen;
– Je hebt affiniteit met onze doelgroep en boerderij-activiteiten;
– Je hebt geen bezwaar om ook in het weekend stage te lopen;
– Je kunt deelnemers stimuleren, motiveren en inspireren;
– Je kunt zelfstandig werken maar ook samenwerken;
– Je bent leergierig;
– Je bent bewegingsvaardig (begeleiding/boerderij-activiteiten kan soms fysiek inspannend zijn).

Sollicitatieprocedure:
Jouw motivatiebrief en CV kun je sturen naar onderstaand genoemde contactpersoon. Afhankelijk van brief en CV selecteren we kandidaten voor een sollicitatiegesprek. Bij een positief besluit moet voorafgaande aan de start een verklaring omtrent goed gedrag worden overlegd. Is voor ons bedrijf wettelijk verplicht.

Contactpersoon : Tsjikke Krol-Buma
Telefoon : 06 3924 6467 E-mail adres : [email protected]
Bereikbaarheid : ma.-vr. vanaf 13.00 uur

Overige stageplaatsen: Belangstellenden voor een stageplaats kunnen contact met ons opnemen of bekijk op stagemarkt.nl onze stageplaatsen.