Onderwijs

‘Een leven lang leren’ voor ouders, medewerkers en onszelf

Tijdens het bezoek werken de groepen mee op de boerderij en leren zo een relatie te leggen tussen wat ze doen en het dagelijkse eten op hun bord. Ze verzorgen de dieren, de groentetuin en/of zijn actief  in het natuurgebied.

Programma

In overleg wordt een programma samengesteld afgestemd op de leeftijd en het niveau van de groep.

De groep wordt in groepjes verdeeld en werken onder begeleiding per dagdeel met 2 à 3 van onderstaande activiteiten.

Bij het verzorgen van de grote en kleine dieren (deze zo maken dat bij aanklikken ze bij het kopje dieren komen) leer je, wat en hoeveel ze eten en drinken, of ze nog gezond zijn, of het hok nog schoon genoeg is of verschoond moet worden. Natuurlijk worden er eieren geraapt om ’s middags tijdens de lunch een lekker eitje te bakken.

In de groentetuin leer je hoe je groente verbouwt, of de groente er goed bij staat,  wanneer water moet worden gegeven, onkruid moet worden weggehaald, of de aardbeien of wortels kunnen worden geplukt. Verder worden zonnebloemen verbouwd, kun je peren, bramen, rode bessen kleine pruimen (wichters) plukken.

In het weiland controleer je of de koeien nog gezond zijn, of de afrastering in orde is, moeten wat takken of struiken gesnoeid worden, bij mooi weer halen we hooipakjes van het land

In het natuurgebied op ontdekkingsreis welke soorten dieren en plantjes/grassoorten je kunt vinden op 1 m2. Zien we verschillen tussen een sloot in het natuurgebied en een gewone sloot, welke vogels horen we onderweg fluiten.

Op stap
’s Middags kunnen jullie naast het spelen met de konijnen, genieten van het stro dat in jullie nek kriebelt, springen op de trampoline, hutten bouwen, ponyrijden, kampvuur maken, rijden op de skelter en spelen op de hooizolder, er ook op uit gaan, bijv. een dagje strand, naar de bios, met de huifkar naar het Hossebos, het sterrenmuseum en andere leuke activiteiten. Bij slecht weer is er ruimte genoeg in de stal om binnen allerlei activiteiten te organiseren.

Wanneer
Tussen maandag 11.00 uur en vrijdag 11.00 uur.

Voor wie
Voor die groepen die geïnteresseerd zijn in dieren en natuur en hier wat van willen leren