Recreatie

Zomerkamp voor kinderen op de boerderij

WANNEER? dinsdag 16 augustus 2022 tot en met vrijdag 19 augustus 2022.

VOOR WIE? Voor kinderen die geïnteresseerd zijn in het leven op een boerderij, daar horen dieren bij, maar vooral ook de natuur!

GEEN DIEETZORGEN: Heb je een dieet, geef het aan ons door, dan zullen wij hier rekening mee houden. Je zult versteld staan, dat er zoveel lekkers is, wat jij kunt eten, zodat je zorgeloos mee op kamp kan.

OPGAVE via : [email protected]

Tijdens het kamp helpen de kinderen spelenderwijs mee op de boerderij. Dieren verzorgen, avondeten oogsten en/of spelend actief zijn in het natuurgebied. Onder begeleiding gaan we in groepjes, per dagdeel elke dag een andere activiteit doen.

*Bij het verzorgen van de grote en kleine dieren: eten en drinken geven, kijken of ze nog gezond zijn, hun stal schoon genoeg is of verschoond moet worden. Natuurlijk worden er eieren geraapt om hier allemaal heerlijk van te smullen.

*In de groentetuin wordt geleerd hoe je groente verbouwt, hoe je kunt zien of de groente er goed bij staat, wanneer je groente water geeft, onkruid weghaalt, aardappels oogst, en groenten verzamelt voor het avondeten.

*In het weiland wordt gecontroleerd of de koeien nog gezond zijn, of de afrastering in orde is, moeten wat takken of struiken gesnoeid worden, zo ook opgeruimd, schapen tellen en … bij mooi weer halen we hooipakjes van het land!!

*Tussendoor is er ook veel ruimte om te spelen op de boerderij, in het hooi, op de skelter, in de leeshoek, knutselhoek, knuffelen met de konijnen in het konijnenverblijf enz.

*In het natuurgebied gaan we met elkaar op ontdekkingsreis. We gaan ontdekken hoe leuk het is om te spelen in de natuur, te lopen over boomstammen, dat we zelfs bladeren kunnen gebruiken om de jeuk weg te halen enz.

*Bij mooi weer is er ’s avonds een kampvuur, waar de mooiste verhalen worden verteld.

Programma
Rondleiding; even kijken wat er allemaal te doen is.
Daarna gaan we de dieren voeren, dieren aaien op schoot, spelen op de hooizolder, springen op de indoor trampoline….
we gaan overal een kijkje nemen….

Het maakt niet uit wat voor weer het is, er is altijd wat leuks te doen op de boerderij.

Voor wie

Deze activiteit is geschikt voor kinderen van 6 – 14 jaar.

Programma
Met jouw (familie) groep een gps-tocht door het natuurgebied Drogehamster Mieden.