Logeerweekenden & vakanties

Logeerweekenden & vakanties

Hamster Mieden is volledig ingericht op het ontvangen van kinderen die zorg nodig hebben. In de weekenden en tijdens vakanties ontvangen wij kinderen met een persoonsgebonden budget (PGB) en/of Zorg in Natura (ZIN).

In overleg met de deelnemer wordt naar een passende invulling gekeken en/of oplossingen gezocht.

Wanneer je bij ons bent, dan mag je natuurlijk meehelpen met het voeren en verzorgen van de dieren, en de planten verzorgen in de moestuin. Verder is er volop ruimte om veilig te spelen.

Regelmatig wordt tijdens het verblijf ook tijd besteed aan een thema, dat spelenderwijs tussendoor wordt ingebracht.

Het mooie is dat op deze boerderij veel kan en mag binnen een duidelijke structuur.

Programma:
’s Morgens na het ontbijt gaan wij eerst de dieren voeren. Zo gaat een groepje naar de koeien, edelherten en pony’s.  Een ander groepje verzorgt de
varkens, schapen en geiten. Het derde groepje gaat langs het kleinvee (konijnen, kippen, duiven en pauwen.)

Ook mag je helpen in de groente-/fruittuin om bijv. aardbeien te plukken of wortels te verbouwen in jouw eigen tuin of helpen met het snoeien van houtwallen en te gebruiken voor een kampvuurtje.

Als de dieren ’s morgens zijn verzorgd gaan we ’s middags op een speelse wijze  met het thema aan de slag en daarna is er tijd voor ontspanning. Je mag springen op de trampoline, hutten bouwen, pony rijden, een kampvuur maken, rijden op de skelter en/of  spelen op de hooizolder. Ook is er gelegenheid om creatieve dingen te maken.fotoskelter2

Natuurlijk gaan we er zo nu en dan ook op uit, bijv. een dagje strand, naar de bios, met de huifkar naar het Hossebos en andere leuke activiteiten. Bij slecht weer is er ruimte genoeg in de stal om binnen allerlei activiteiten te organiseren.

Wanneer
De logeerweekenden zijn vanaf vrijdagmiddag omstreeks 16.30 uur tot zondagmiddag rond 16.00 uur. Tijdens vakantieperiodes kunnen de kinderen ook komen logeren op de boerderij.

Voor wie
Voor kinderen met een begeleidingsvraag.