Dagbesteding

Naast het logeren bieden wij op de zorgboerderij ook dagbesteding aan o.a. tijdens de vrije uren dat kinderen niet naar school gaan (woensdagmiddag, zaterdag) en tijdens vakanties. Daarnaast voor degenen die (gedeeltelijk) niet naar school kunnen gaan vanwege hun beperking. Wij werken met een klein enthousiast professioneel team om de zelfredzaamheid van ieder te vergroten.

Onze dagbesteding op de zorgboerderij is van maandag tot en met zaterdag geopend.

In overleg met de deelnemer wordt naar een passende invulling gekeken en/of oplossingen gezocht.

Programma
Je mag met name het kleinvee gaan verzorgen. (konijnen, kippen, duiven en pauwen.). Een bezoek aan de grote dieren als koeien, edelherten en pony’s hoort er tussendoor ook bij. Ook is er ruimte voor het maken van creatieve spullen. Je  mag helpen in de groente-/fruittuin. Sowieso is er altijd even de gelegenheid om trampoline te springen, te rijden op de skelter en/of te spelen op de hooizolder.

Tijdens vakantieperiodes gaan we er zo nu en dan even tussen uit, bijv. een dagje strand, naar de bios, met de huifkar naar het Hossebos en andere leuke activiteiten. Bij slecht weer is er ruimte genoeg in de stal om binnen allerlei activiteiten te organiseren.

Op stap
Naast het spelen met de konijnen, genieten van het stro dat in onze nek kriebelt, springen op de trampoline, hutten bouwen, ponyrijden, kampvuur maken, rijden op de skelter en spelen op de hooizolder, gaan we er zo nu en dan ook op uit, bijv. een dagje zwemmen (zwembad/natuurstrand) strand, naar de bios, met de huifkar naar het Hossebos en andere leuke activiteiten. Bij slecht weer is er ruimte genoeg in de stal om binnen allerlei activiteiten te organiseren.p1080500

Wanneer

Tijdens de vrije uren dat ze niet naar school gaan (o.a. woensdagmiddag, zaterdag) en tijdens vakanties. Daarnaast voor degenen die (gedeeltelijk) niet naar school kunnen gaan vanwege hun beperking.

Voor wie
Voor kinderen met een begeleidingsvraag en persoonsgebonden budget (PGB) of Zorg in Natura (ZIN).

DSC03853