Basisonderwijs

Hamster Mieden is heel geschikt voor uw schoolreis, werkweek of schoolkamp
Hamster Mieden is een leerboerderij waar kinderen onder begeleiding van de boer, leerkrachten en evt. ouders kennismaken met de natuur. De leerboerderij biedt basisscholen een bijzonder gevarieeerd meerdaagsprogramma. Samen met de boer zijn de leerlingen verantwoordelijk voor de boerderij en haar bewoners. Een uitgelezen kans om kinderen respect bij te brengen voor alles wat leeft. Hamster Mieden is kindvriendelijk ingericht en heeft alles in huis om te leren, heeft zowel binnen- als buitenactiviteiten. De kinderen doen een onvergetelijke ervaring op!

Tijdens het programma komen verschillende educatieve elementen aan bod. Wat eet mijn schaap vandaag, welke plantjes kom je tegen in de wei, hoe repareer je een afrastering, hoe bouw je een muur van stro en leem en hoe maak je een lekkere verse milkshake van de melk van de koe die je net hebt gemolken? Zie verder onder het kopje Activiteiten. Natuurlijk is er ook volop gelegenheid om te ontspannen.

Wilt u meer weten, neem dan contact met ons op.

De boerderij is een rijke en krachtige leeromgeving waar opgroeiende kinderen het 'echte' leven aan den lijve kunnen ervaren. Alle zintuigen worden hierbij aangesproken. De kinderen kunnen op de boerderij naar hartelust kijken, voelen, proeven, ruiken en horen. Ze zien hoe het in de praktijk op een boerderij aan toe gaat en werken hieraan mee. Naast leerervaringen op het gebied van natuur en milieu, techniek taal en rekenen doen de kinderen ook leerervaringen op die van betekenis zijn voor de ontwikkeling van hun persoonlijkheid. Het werken op de boerderij versterkt de wilskracht en het doorzettingsvermogen.